Vapaa pääsy
”It´s long way to the top, if you wanna rock & roll” varoitteli AC/DC, ilmeisen omakohtaisiin kokemuksiinsa pohjaten, jo vuosikymmeniä sitten. Vielä huomattavasti paljon kivisempi tie on kuitenkin edessä, mikäli rokkenrollin sijaan valitsee zydecon…
 
Siitä huolimatta ja juuri siksi tamperelainen Crawfish Kings on reilun parikymmentä vuotta levittänyt tämän louisianalaisperäisen hauskanpitomusiikin ilosanomaa. Bändi on ehtinyt vuosien saatossa soittaa varsin monenlaisissa tilaisuuksissa. Matkan varrelle on osunut kansanmusiikki- ja jazzfestivaaleja, moottoripyöräbileitä, sekä kaikkea mahdollista niiden väliltä. Yhä uudet ihmiset on altistettu zydecon, sekä sen astetta hilpeämmän serkun; cajunin riehakkaille sävyille ja sitä kautta yhä useampi ihminen tietää nykypäivänä näistä musiikkityyleistä pitävänsä.

Crawfish Kingsin keulakuva, hanuristi/laulaja Johtaja Helin on jo pitkään ollut bändin ainoa alkuperäisjäsen. Hyvin omaksutut Louisianan perinteet saavat hänen esiintymisessään lisäpotkua aimoannoksesta rokkikukkoilua. Tämä instrumenttinsa suvereeni taitaja on palkittu vuonna 2006 euroopan toiseksi parhaana zydecohaitaristina. Ja detailjina mainittakoon että mies rakentaa soittimensa itse.
 
Alkuvuosina Crawfish Kingsin miehitys vaihtui välillä hyvinkin taajaan. Nykykokoonpanossa rytmiryhmän  muodostavat Mikko ja Sakari Löytty,  yksi kotimaisen roots-musan tiukimmin svengaavista parivaljakoista, vuosikymmenien yhteissoitto on tehnyt tästä kaksikosta timantin. Veljekset ovat mm. perustajajäseniä legendaarisessa Q.Stone yhtyeessä.

Kitaristi Harri Raudaskoski on Louisiana-musan pioneeri suomessa ja ilman miestä suomicajun ja -zydeco olisi huomattavasti värittömämpää. Zydeco Conjunto ja Tex-Mex Quintet ovat hänen aikaisempia bändejään. 

Mikäli olet sitä mieltä ettet pidä zydecosta ja cajunista, niin asia mitä luultavimmin johtuu siitä ettet ole niihin tutustunut. Tervetuloa tsekkaamaan tositoimissa bändi, joka pistää paatuneimmillakin seinäruusuilla ja tuoppiintuijottajilla tanssijalan vipattamaan!

Tilaa uutiskirje

Pysy ajan tasalla tapahtumista ja parhaista tarjouksista!

Kiitos tilauksesta!

X